Fortællinger fra modstandskampen i Roskilde 1940-45

Nedkastning af våben

Lokalhistoriegruppen ”Syd for banen” sætter fokus på besættelsestiden, når Henning Bjørn Larsen tirsdag d. 26. februar 2013 fortæller om modstandskampen i Roskilde i årene 1940-45. Han har i mange år forsket i besættelsestiden, som den forløb i Region V, Roskilde Amt. Han har indsamlet et meget stort kildemateriale, herunder detaljerede personlige beretninger fra tiden dengang.

Foredraget trækker de store linjer op om våbennedkastningerne og de markante begivenheder, som prægede krigsårene i Roskilde. Særligt fremhæves det, der foregik i området syd for jernbanen i Roskilde.

Henning Bjørn Larsen er en rutineret og passioneret fortæller, der forstår at finde balancen i respekt for den tavshedspligt, der må omgærde de mere følsomme dele af historien om besættelsestiden i Roskilde.

Foredraget holdes i Jakobskirken, Astersvej 11, Roskilde, tirsdag d. 26. februar kl. 19. Man betaler kr. 20 for kaffen.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.