Roskilde Ring

roskilde ring

Byvandring: Roskilde Ring v/ Christian Møller Jensen

Onsdag d. 20. august 2014 kl. 19-21 Mødested: Sdr. Ringvej over for Shelltanken.

Byvandringerne, som Lotte Fang og Kaj V. Hansen står for hver sommer, knopskyder i år med en vandring syd for banen. ”Roskilde Ring er kulturhistorie”, siger Christian Møller Jensen, som har skrevet speciale på RUC om Racerbyen Roskilde. På turen rundt i parken lægger han navnlig vægt på årene med motorsport fra 1955 til 1968. Navne som Stirling Moss og Jim Clark kalder billeder frem fra dengang, Roskilde bogstaveligt talt lå i overhalingsbanen.

Der er stadig liv i racer-drømmene. Fornylig blev der rejst en mindesten for racerløbene i Roskilde Ring. Til oktober rejser motorlarmen sig igen, når Thorkil Thyrring afholder Racing Festival på Østre Ringvej, et velgørende arrangement til fordel for Røde Kors. En gruppe af de gamle motorsports-”drenge” har desuden planer om at genoplive stemningen fra dengang luften var tyk af bil-os og begejstring, med en stor audio-visuel event ved 60-års jubilæet i 2015.

Det er gratis at deltage i byvandringen. Tilmelding er ikke nødvendig.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.