Hofjægermesterparret på Store Maglegaard

Hofjægermester Th. Havsteen i uniform

Mød hofjægermesteren og hans kone i skikkelse af Tommy Hansen og Bente Harbo, når de på mandag d. 28. januar 2013 kl. 19 fortæller om Havsteen-familien på Store Maglegaard.

Lokalhistorien i Roskilde er ofte koncentreret i midtbyen, hvor den endda ofte er beskrevet.

I den sydlige ende af byen er der længere mellem historien, men dog er der en undtagelse, og denne kommer til udtryk, når Bente Harbo sammen med Tommy Hansen, efter flere års studier i Lokalhistorisk Arkiv, fortæller om hofjægermesterparret. Ida Blechingberg, som var datter af en af Roskildes tidligere borgmestre, og Theodor Havsteen, hvis aner var islændinge, nedsatte sig udenfor byen, og indgik ægteskab i 1888.

De næste 42 år var parret et markant træk i Roskildes kultur og foreningsliv, med stærke relationer til kongehuset, hvilket medførte at Theodor Havsteen, der var ivrig jæger, blev udnævnt til Hofjægermester – måske byens eneste?

Aftenens foredrag, der bliver ledsaget af et antal lysbilleder, tager udgangspunkt i livet på Store Maglegård, der dengang lå langt ude på landet med et stort husdyrhold og en børneflok på seks. Der bliver helt naturligt også plads til nogle glimt fra livet i Roskilde ved århundredskiftet.

Det er den lokalhistoriske forening ”Syd for Banen,” der mandag den 28. januar kl. 19.00 i Jakobskirken har arrangeret aftenen. Entréen er fri, medens der til kaffe og kage erlægges 20 kroner.

 

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.