Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/a/a/sydforbanen.dk/httpd.www/wp-content/themes/uber/admin/multiple_featured_images.php on line 165 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/a/a/sydforbanen.dk/httpd.www/wp-content/themes/uber/admin/multiple_featured_images.php on line 165

Generalforsamling og Skelletlægen fra Østergade

Posted by on dec 24, 2021 in Ikke kategoriseret | No Comments

Mandag den 14. februar kl. 19 holder foreningen generalforsamlingen generalforsamling i Jakobskirken.

Bagefter generalforsamlingen tager journalist Henrik Denman os med tilbage i tiden, hvor spedalskhed var en udbredt sygdom. Han vil fortælle om Vilhelm Møller-Christensen, der  var læge i Roskilde og forskede i spedalskhed.

Vilhelm Møller-Christensen (1903-1988) var en pioner i studiet af fortidens sygdomme og medicinhistorisk forskning. Han opdagede de særlige kendetegn ved det spedalske ansigt.

Som ung familielæge flyttede han til Roskilde med sin familie. Roskilde blev den by, han kendte bedst, og som han befandt sig bedst i. Han boede bl.a. på Østergade.

I sit foredrag vil journalist Henrik Denman, Roskilde, fortælle om den unge læge, der allerede som medicinstuderende i 1920’erne blev interesseret i lægevidenskabens historie.

I 1935 påbegyndte han det store projekt med udgravningen af Æbelholt Klosterruin i Nordsjælland, der i 1958 resulterede i ”Bogen om Æbelholt Kloster” og åbningen af et museum ved Æbelholt – et sjællandsk sidestykke til Øm Kloster Museum.

Efter flere år med betydningsfulde arkæologiske udgravninger grundlagde han en samling af skeletter med følger efter spedalskhed (lepra). Han opnåede en fremtrædende international position inden for skeletarkæologi.

Henrik Denman vil fortælle om Vilhelm Møller-Christensens banebrydende indsats indenfor den gådefulde og frygtede sygdom spedalskhed, hans arkæologiske udgravninger i nært samarbejde med Nationalmuseet og hans tilknytning til Roskilde.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/a/a/sydforbanen.dk/httpd.www/wp-content/themes/uber/admin/multiple_featured_images.php on line 165