Tre veje og en sti

Mandag den 11. marts kl. 19 i Jakobskirken

Hvad er det for en struktur, der ligger som grundlag for bydelen syd for banen. Hvordan blev området ændret fra landbrug til by. Set fra et helikopterperspektiv, så kan man godt sige, at bydelen er opstået og udviklet omkring tre veje og en sti.

 

Når vi ser på det fra oven, så er der tre veje, der gennemskære området. Det er Københavnsvej, Vindingevej og Køgevej. Alle med deres forskellige udviklingshistorie. Dertil kommer Kamstrupsti, som tidligere var kirkesti fra Kamstrup og ind til Fru Kirke.

Mellem vejene har der gennem tid udviklet sig et spindevævsnet af mindre veje og stier, som i dag udgår ”Syd for banen”.

Svend Erik Christensen vil i sit foredrag kikke nærmere på udvikling langs de tre veje og stien. Hvad er det for nogle boligområder, der er opstået? Hvad er det for nogle arbejdspladser, som kom og forsvandt? Hvad er det for en social struktur, som den fysiske struktur har frembragt?

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.