Fra landbosamfund til bydel

Fra landbosamfund til bydel. Dansk landbokultur 1950-2018. Tirsdag d. 9. april 2019 kl. 19.00 med prof. Johannes Nørregaard Frandsen. Stedet forventes at blive lokale på Lynghøjskolen, Lynghøjen 107, Svogerslev, 4000 Roskilde. Arrangeret af Svogerslev Lokalhistoriske Forening i samarbejde med ”Syd for banen”. Professor Johannes Nørregaard Frandsen er en meget underholdende foredragsholder. Til daglig arbejder han ved H.C. Andersen-centret på Syddansk Universitet i Odense, men han spænder vidt. Han er kendt for sit gode humør og sin fortælleglæde, når han hyppigt optræder i medierne. Blandt hans historiske interesser er omvæltningerne i det danske landbrug efter 2. verdenskrig, hvor byggeriet omkring byerne tog til. Ikke blot ændrede det landskabet, husholdningerne på landet blev mindre selv om bedrifterne blev større, og med færre hænder og munde svigtede omsætningen og den lokale brugs måtte lukke. Bydele skød op omkring de tidligere gårde og landbolivet blev ”en by i provinsen”. Skal man begræde udviklingen eller prøve at se nuanceret på det? I Svogerslev og Roskilde er vi selv en del af den udvikling, som tages under kærlig behandling, når prof. Johs. Nørregaard Frandsen fortæller personlige erindringer, anekdoter og analyser d. 9. april på Lynghøjskolen. Bestyrelsen opfordrer til at aftale fælles kørsel i biler fra Jakobskirken til Svogerslev og hjem igen. Er man interesseret i at køre med i en andens bil, eller har man ledige pladser i sin bil, kan man kontakte formanden Mogens Ohm Jensen, moje@km.dk, mob. 61638122, senest d. 5. april.
Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.