Nyt projekt om Roskilde Madrasfabrik

Posted by on feb 14, 2015 in Ikke kategoriseret | One Comment

Madresserne-køres-ud-fra-RO

Med udgangspunkt i arbejdet med Kamstrupsti arbejdes der videre med Roskilde Madrasfabrik –  ROSMA, som lå på Kamstrupsti fra midten af 30’erne og frem til 90’erne. Fabriksbygningen blev revet ned i foråret 2015. Kun kontorbygningen er nu tilbage og vil blive bevaret.

ROSMA blev grundlagt i 1912 på Fabriksvej – det nuværende Skovbogade. Efter at have ligget på flere forskellige adresser i Roskilde endte fabrikken på Kamstrupsti ved siden af garverierne.

Syd for Banen arbejder sammen med Historisk Samfund for Roskilde Amt om en artikel til deres årbog.

Hvis du har informationer om ROSMA er vi interesseret i at høre fra dig. Kontakt Svend Erik Christensen, 46351857 – sc@ofir.dk

1 Comment

  1. Mogens Ohm Jensen
    16. marts 2015

    Dejligt at der kommer fokus på Rosma. Det har været en ret upåagtet bygning på Eriksvej, forfalden og liggende i skyggen af høje træer, som gav det hele et noget tilgroet skær. Også i overført betydning har Rosma ligget i skyggen af de mere markante garverier på Kamstrupstien, i hvert fald har den lokalhistoriske nysgerrighed ikke omfattet Rosma før nu.
    Så vidt jeg husker, har Gunhild Jakobsen fortalt mig, at hendes far arbejdede på Rosma. Hun kan sikkert fortælle en del som hun husker.

    Reply

Leave a Reply

OBS! Udfyld dette inden du trykker \ *