Roskilde Ring: Stort klassisk biltræf Grundlovsdag med fokus på Dakar Rally

Har du oplevet Roskilde Ring? Det kan du komme til Grundlovsdag, onsdag d. 5. juni 2024 kl. 10-14, hvor der er træf for gamle racerbiler, formelvogne, standardvogne, rallybiler og motorcykler.

I Roskilde Ring stod dansk motorsports vugge. Danmarks første internationale motorløbsbane åbnede grundlovsdag 1955 og indvarslede den epoke, hvor bilen blev folkeeje. På de store løbsdage deltog 40.000 tilskuere, når kørere som Stirling Moss og Jack Brabham kørte Formel 1 i konkurrence med den skandinaviske motorsportselite. ’Vi mødes på Ringen’, sagde man, indtil naboklager over støjniveauet og flere års skrantende økonomi førte til lukningen i 1968.

Når solen skinner på Grundlovsdag, genskabes lidt af stemningen med brummende motorer på Roskilde Ring. Det klassiske biltræf er en dag for hele familien, hvor alle kan få sig en bilsnak og beundre de smukke linjer og detaljer på de vedligeholdte veteraner. Fra scenen sætter konferencier Per Hammerich fokus på Dakar Rally og rally-veteraner fortæller om ørkenbiler. Børnene kan ride på kamel og boltre sig i hoppeborgen. Musikken leveres af Black Cat Bone, et bluesensemble fra Roskilde, som spiller ballader og rockabillynumre med stor musikalsk energi.

Paradekørsel på den gamle banestrækning. Grundlovstaler ved ROMUS direktør Morten Thomsen Højsgaard og Lars-Christian Brask, byråds- og folketingsmedlem for Liberal Alliance. Kåring af Årets Bil og Årets MC. Livemusik, stumpemarked og salg af mad og drikkevarer. Hele programmet kan fra 1. maj ses på roskildering.blogspot.dk og facebook: Syd for Banen. Gratis adgang.
Tilmeldingen af køretøjer åbner d. 1. april på roskildering.blogspot.dk. Gebyr kr. 50. Vi opfordrer til, at de deltagende køretøjer har mindst 40 år på bagen, da det er ånden fra Roskilde Ring, vi gerne vil fejre.

’Ringen Rundt’ arrangeres af en kreds af motorsportsinteresserede. Eventen støttes af Roskilde kommunes kulturpulje og lokale motorklubber, lokalhistorisk forening ’Syd for Banen’ m.fl.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.