Hør om Kamstrupstien

FDBs træskofabrik

Lokalhistorisk aften mandag d. 3. november kl. 19.00 i Jakobskirken, Astersvej 11, Roskilde.
Arrangeret af Lokalhistoriegruppen “Syd for banen” v/ Svend Erik Christensen
For 100 år siden hed vejene ikke Eriksvej og Rabalderstræde, men Kamstrupstien, og grusvejen forbandt landsbyen Kamstrup med Roskilde.

Da stationsbyen fra midten af 1800-tallet voksede ud over den snævre middelalderbys grænser, blev den beskedne udfaldsvej bebygget med villaer og arbejderboliger, garverier og andre virksomheder. Beboerne kunne handle i et mylder af forretninger, med Kamstrupstiens Brugsforening som den største. Fra at være kirkesti for landboerne blev Kamstrupstien en pulserende blodåre i en levende bydel i det voksende Roskilde, indtil ringvejen og motorvejen skar vejen i småstykker.

Lokalhistorien bliver fortalt af Svend Erik Christensen på mandag d. 3. november kl. 19.00 i Jakobskirken, Astersvej 11, Roskilde. Han formidler gode historier og fotos om landarbejdere og træskomænd, om dem der voksede op eller fandt arbejde langs Kamstrupstien, og om besættere og spillestedet Paramount som i kølvandet på ungdomsoprøret omformede de gamle industrimiljøer.

Aftenen er arrangeret af Lokalhistoriegruppen “Syd for banen”, og man opfordres til at medbringe gamle fotos fra gemmerne, som kan kaste lys over steder og begivenheder langs Kamstrupstien.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.