Hør om vandtårnene og vandforsyningen den 6. oktober

Vandtårnene og vandforsyningen i Roskilde v/ prof. Erling Bondesen, byrådsmedlem Kaj V. Hansen, tidl. lærer Niels Jørgen Rasmussen m.fl.

Mandag d. 6. oktober kl. 19.00 i Jakobskirken, Astersvej 11

Kvarteret syd for banen er gennem årene blevet forsynet med vand fra lokale vandtårne ved Bakkegården/Tårnvang, ved Ledagervej og på Elisagårdsvej, hvor JYSK nu ligger. Bag Hedegårdenes skole lå i mange år et iltningsanlæg. Nogle virksomheder på Maglegårdsvej opførte egne vandtårne for at sikre deres produktion. Vandtårnet på Bymarken afløste omkring 1960 de mindre vandtårne og er i dag taget ud af brug.

Professor ved RUC, geolog Erling Bondesen, vil fortælle om vandindvindingen fra Roskildes undergrund og de jordlag, der leverer byens drikkevand. Kaj V. Hansen vil fortælle om Roskilde Forsyning, som i dag står for driften af vandledningerne.

Hvad skal der ske med de vandtårne, der ikke længere skal bruges? Kom og hør historien om nattergalen over Roskilde Badet – eller hvad et vandtårn også tjener til. Kom gerne med fotos af de gamle vandtårne eller din historie om det, du kan huske.

For kaffebordet betales kr. 20,-.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.