Solen, månen og Roskilde syd for banen 

Lokalhistorisk forening inviterer til en poetisk aften den 6. juni, der blander rejsefortælling og samtalesalon i en hyldest til det lokale, det kosmiske og samhørigheden.

Først gik hun i årevis i ring rundt i Roskilde Sydby, så cirkulerede hun i den grønne ring rundt om hele Roskilde by, og i marts måned holdt hun orlov og rejste i et cirkelslag rundt i Danmark. Gunilla Stine Rasmussen, der er lokal byudvikler og klimaengageret medborger, er drevet af en længsel efter samhørighed og helhed, og på sin månedlange dannelsesrejse fandt hun en central del af det, hun søger.

Foreningen Syd for banen inviterer torsdag d. 6. juni Gunilla til at fortælle om sin rejse, og om hvad nyt hun bringer med hjem til Roskildes sydlige bydel:

”I 2012-14 samarbejdede vi med Gunilla om at styrke fællesskabet her i vores mangfoldige bydel gennem projekt Walk on the Wild Side og en række vandringer tilsat et tvist af ’vildskab’. Nu er vi spændte på at høre om hendes seneste ’vilde’ vandring.”

Fortællingen bliver ifølge Gunilla leveret i et involverende og poetisk format – som et kombineret foredrag og samtalesalon – med indlagt fællessang og simple dansetrin:

”Jeg kan bedst dele mine oplevelser ved også at tale til jeres kroppe, så derfor kommer jeg til at bede jer om at gå lidt i ring med mig.”

Til arrangementet vil man også kunne se udstilling af 31 håndtegnede dagbogsblade skabt på Gunillas rejse, der blev støttet af Statens Kunstfond med et studierejselegat.

Kunstsalonen ’På vandring med sol og måne – en cirkulær rejsefortælling med sang, samtale og dansetrin’ foregår torsdag d. 6. juni kl. 19-21.15 i Kunstsmedjen, Bagtæppet 8, Musicon.

Billetter er gratis og kan bookes på gunilla@by-dele.dk senest 5.6. Kaffe, the og kage kan købes.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.