Bog release ”Flere historier fra Roskilde”

Lokalhistorisk aften mandag d. 27. maj kl. 19-21 i Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde

Gratis at deltage, ingen tilmelding. Bogen udleveres gratis til medlemmer og kan købes af andre for kr. 100 – eller tegn et medlemskab og få bogen gratis for kontingentet kr. 100

Hvem var lægen i villaen på Østervang, som blev verdensberømt som skeletforskeren fra Roskilde?

Hvordan blev Frøforsyningen i Østergade med sine markante bygninger langs jernbanen en gigant på verdensplan, nu som DLF Seeds A/S?

Hvordan har Hedeland udviklet sig, fra hedestrækninger og dyrkede marker i bondesamfundet over industrisamfundets behov for sand og grus til det rekreative naturområde, som vi nyder at udfolde os i i fritidssamfundet?

Det vrimler med lokale historier, der forbinder det levede liv med den store historie som vi er en del af. Den lokalhistoriske forening ’Syd for Banen’ følger op på den fire år gamle jubilæumsbog med endnu flere historier fra Roskilde. Bog nr. 2 er skrevet af lokale forfattere som journalist Henrik Denman, lektor Hans Chr. Eisen, lærer Niels Jørgen Rasmussen og andre med rødder i sydbyen i Roskilde.

Mandag d. 27. maj kl. 19 er der bog release i Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde. Jørgen Mortensen vil fortælle om det PH flygel, som han blev indehaver af, og andre af forfatterne introducerer læserne til deres artikler. Lise Nørgaards Roskilde-sang ’Min by, som af tusinde dele’, som var glemt i mange år, skal synges som fællessang, ligesom den blev det for 70 år siden.

Svend Erik Christensen vil fortælle om bydelscentre under forandring, nu hvor Ringparkens front ud imod Køgevej dannes af Bikuben som børneinstitution og nye boligblokke er under opførelse, ligesom der er omfattende planer for Østervangsbyen med åbning af skolen mod lokalområdet, et fælles torv og nybyggeri med boliger, butikker og caféer.

Bogen uddeles gratis til medlemmerne, og har man lyst til at blive medlem af den lokalhistoriske forening, får man bogen med for de 100 kr. som kontingentet koster. Indmeldelse kan ske på wwwsydforbanen.dk eller ved bog release d. 27. maj.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.