Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/a/a/sydforbanen.dk/httpd.www/wp-content/themes/uber/admin/multiple_featured_images.php on line 165 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/a/a/sydforbanen.dk/httpd.www/wp-content/themes/uber/admin/multiple_featured_images.php on line 165

Bakkegaard før det blev Bakkegården

Posted by on sep 1, 2021 in Ikke kategoriseret | No Comments

Tirsdag d. 28. september kl. 19.00 i Jakobskirken

Ud til Køgevej en kilometer syd for Roskilde station ligger Bakkegården, et stort boligkompleks. Her lå før i tiden ”Bakkegaard”, en proprietærgård med 28 hektar jord. Gården havde en markant beliggenhed på bakketoppen og sås langt omkring, for der lå ikke ret mange andre bygninger langs landevejen. Da der i 1917 skulle bygges vandtårn til forsyning af de huse, som efterhånden blev opført syd for banen, fik vandtårnet sin naturlige plads ved ”Bakkegaard”.

Tirsdag d. 28. september kl. 19.00 i Jakobskirken kan man høre Hans Lærke fortælle om ”Bakkegaard”. Hans Lærkes far havde jorden i forpagtning. Hans Lærke vil fortælle erindringer fra landbruget, fra opførelsen af Bakkegården og fra udstykningen af jorderne til det, der nu er ’Blomstervejskvarteret’, efter typehus-udstillingen Bo-67.

Det bliver samtidig en aften om, hvad der gør Bakkegården til et godt sted at bo, om beboerfester og sammenhold. Alle interesserede er velkomne til at bidrage med anekdoter, erindringer og fotos fra ”Bakkegaard” og Bakkegården.

Aftenen er arrangeret af den lokalhistoriske forening ”Syd for Banen”.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/a/a/sydforbanen.dk/httpd.www/wp-content/themes/uber/admin/multiple_featured_images.php on line 165