Byvandring om industrihistorien langs Kamstrupsti – UDSOLGT

Velkommen til en lokalhistorisk byvandring i det lyse forår. Med Svend Erik Christensen fra ’Syd for Banen’ som guide går vi langs det, der før hed Kamstrupsti, og som nu hedder Eriksvej. Vi skal høre om nogle af Roskildes store industrier, som for længst er forsvundet. Turen slutter på Roskildes nye kreative bydel Musicon.

Roskilde Madrasfabrik på Kamstrupsti

Mødestedet er på hjørnet af Knudsvej og Eriksvej. Langs den tidligere Kamstrupsti besøger vi stederne, hvor tre af byens fire garverier lå fra begyndelsen af 19-tallet og frem til slutningen af 1960’erne. Vi får historien om hver af de tre garverier, hvordan de blev opbygget og senere nedlagt.

Vi kommer forbi Ringparken, som i begyndelsen af 1950’erne var et af de største sociale boligbyggerier uden for København. Det var meget moderne – ikke fordi der var bad og toilet, men fordi de første lejligheder havde køleskab. Turen går over Roskilde Ring, den tidligere grusgrav med skærvefabrik, der senere blev til motorbanen og nu er park.

Vi slutter på Musicon, hvor der tidligere var en stor betonvarefabrik med hundredvis af arbejdere. Nu er det blevet til Roskildes kreative bydel, hvor 1000 boliger og 1000 arbejdspladser er på vej.

På grund af coronarestriktionerne kan der max. deltage 25 personer. Derfor er tilmelding nødvendig på agerhonevej15@gmail.com eller tlf. 31227851.

Turen er udsolgt og arbejdes der på at arrangere en ny tur den 13. april

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.