Roskilde rejser. Familiefirmaet A.P. Hansen

Mandag d. 28. oktober kl. 19 i Jakobskirken

Lokalhistorisk aften arrangeret af ’Syd for Banen’..

På Algade tæt ved Røde Port lå Roskilde Rejsebureau, og på Ledagervej syd for jernbanen lå garageanlægget, hvor A.P. Hansens røde rutebiler holdt til. Mange i den ældre generation har taget bussen fra rutebilstationen på Hestetorvet eller købt sin første rejse med turistbus eller med charterfly sydpå gennem Roskilde Rejsebureau.

Mandag d. 28. oktober kl. 19 i Jakobskirken fortæller Søren Birkelund Hansen om familiefirmaet. Søren er barnebarn af den driftige, opfindsomme og musikalske malermester Anders Peter Hansen. I familiefirmaet blev mange generationer Hansen engageret og tog del i driften. Det populære rejsebureau lukkede i 2004, da flyselskaberne var gået over til at sælge billetter på internettet.

Søren Birkelund Hansen fortæller glimt fra 90 års historie og viser fotos fra familiefirmaet, som begyndte som cykelforretning og udviklede sig med taxakørsel, rutebiler og turistrejser for mennesker i Roskilde og det store opland.

Der er gratis adgang til den lokalhistoriske aften ’Syd for banen’. Man betaler kr. 30 for kaffen. Jakobskirken ligger på Astersvej 11, 4000 Roskilde.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.