Kaffe og chokolade i fire generationer

Rundvisning på Frellsen torsdag den 8. februar 2024 kl. 10.00-11.30

Frellsen, Industrivej 14, 4000 Roskilde. Mødested: kl. 9.50 ved receptionen.

Max. 40 deltagere.

Tilmelding senest 5. februar til Mogens Ohm Jensen, moje@km.dk. Efter først til mølle princippet.

Pris kr. 50,- som betales samtidig med tilmeldingen. MobilePay 61158515 (navn: Ingrid Hardis Seidenfaden) eller netbank reg.nr. 5396 konto nr. 0000251483.

’Syd for Banens’ medlemmer kan til februar komme på en eksklusiv rundvisning på Frellsens fabrik på Industrivej.
Frellsen er et dansk familieejet chokolade- og kaffefirma, som i 4 generationer har produceret gourmetprodukter med sjæl og historie. Frellsen fejrede 125 års jubilæum i 2022 og blev i den anledning portrætteret i ’Jul i Roskilde’ årg. 96. De to fætre Peter og Henrik Frellsen er direktører for hhv. chokolade- og kaffe-afdelingen.
Julius Muldorff Frellsen grundlagde et lille dropskogeri i Slagelse i 1897. I 1915 flyttede familien og firmaet til Ringstedgade i Roskilde. Under den yngste søn Ole Frellsen blomstrede Frellsen-butikker op i hele landet.

Siden 1958 har kafferisteriet og chokoladefabrikken ligget på Industrivej i Roskilde, med 5500 kvm under tag. Virksomheden har netop udvidet med en 450 kvm stor lagerbygning og man er i gang med at anlægge nye parkeringsarealer. Frellsen servicerer bl.a. medarbejderne i danske kontormiljøer og virksomheder med frisk kvalitetskaffe hver dag.

Familiefirmaet har også indviet en ny chokoladefabrik i Hillerød i efteråret 2023. Fremtidsvisionen er at åbne mindre chokoladefabrikker flere steder i landet, med få ansatte og et fabriksudsalg, som tiltrækker lokale kunder. Lidt i stil med mikrobryggerierne, der satser på et mindre kvantum i høj kvalitet og kunder med sans for den gode smag. Når man får indblik i, hvordan medarbejderen i fremstillingsprocessen kæler for smagsoplevelsen, og kunden selv kan se og får lov at prøve og smage, bliver det en særlig oplevelse at købe Frellsens produkter. Udviklingen har nemlig været hård ved netværket af Frellsen-butikker i provinsbyerne, og mange af dem er lukket.

Direktør Peter M. Frellsen, barnebarn af Ole Frellsen, og leder af kursusafdelingen Rasmus Holm tager imod os. Efter intro-filmen deles vi op i to grupper, og efter tre kvarter bytter vi rundviser.

Fokus vil være på familiefirmaets historie og på den aktuelle produktion. Vi bliver trakteret med kaffe / the / kakao samt chokolade. Du kan prøve at lave din egen flødebolle.

Efter rundvisningen er der mulighed for at handle i fabriksbutikken.

Vær opmærksom på, at de gamle fabriksbygninger er i flere niveauer, med trapper og uden mulighed for at sidde ned undervejs. Rundvisningen er ikke handicapegnet.

Evt. spørgsmål kan rettes til formanden, Mogens Ohm Jensen, moje@km.dk, tel. 61638122.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.