Sjællands kristendom i 1000 år

Historisk Samfund har et arrangement

Mandag 24. oktober kl. 19.30 på Rådhuset

Rasmus H.C. Dreyer, adjunkt, ph.d., tidligere præst ved domkirken fortæller

Roskilde Stift bliver 1000 år i 2022. Kirkehistorikeren Rasmus H.C. Dreyer giver os denne aften en tur i tidsmaskinen og ser på udvalgte højdepunkter – og måske enkelte lavpunkter – i stiftets lange historie. Ja, spørgsmålet er selvfølgelig, om der overhovedet er tale om et 1000-års jubilæum? For kristne har der været længere tid på Sjælland, og det nuværende Roskilde Stift er sådan set kun 100 år gammelt og et resultat af de i dag ganske oversete kirkelige reformer i 1920’erne.
Foredraget undersøger stiftets oprindelse og gør nedslag på nogle af de væsentlige skæringspunkter i historien, deriblandt overgangen fra det katolske Roskilde Stift til det lutherske Sjællands Stift – i virkeligheden en længere proces end blot reformationen i 1536. Herefter slår vi ned på nogle af de afgørende begivenheder og biskopper i det lutherske stifts historie som f.eks. den første og eneste ærkebiskop i Roskilde, Hans Svane, for endelig igen at undersøge baggrunden og historien om det nye Roskilde Stift fra 1922/23.

Syd for Banens medlemmer er altid velkommen til Historisk Samfunds arrangementer.

Deres program for 2022/23 kan du finde her

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.