Hvad er der tilbage fra industrisamfundet

Mandag den 28. november kl. 19 i Jakobskirken, Astersvej 11

Svend Erik Christensen vil fortælle om hvad der er tilbage af industriens bygninger her syd for banen. Roskilde har aldrig været en hel stor industriby. Men der har dog været flere bølger af industrialisering i byen. De første kom i 1800 tallet eller før i bymidte. Vi har stadig rester af dem fx Sukkerhuset, som nu er en del af Roskilde Museum og Maglekilde Maskinfabrik.

Den anden kom i første halvdel af 1900 tallet. Her kom de tre store garverier på Kamstrupsti, Frøforsyningen på Østergade og DAK på Københavnsvej. Mange af disse industribygninger var arkitektoniske flotte, men der er ikke meget tilbage af dem. Og dem der stadig står bruges til andre formål end industriel produktion.

Den tredje bølge kom i 1960’erne og 70’erne. Det var udbygningen af industrikvartet mellem banen og Københavnsvej

Den 28. november vil Svend Erik Christensen tages os igennem en rejse fra Københavnsvej over Østergade og Eriksvej til Musicon. Vi ser på de rester, der er tilbage af industriens bygninger og høre om deres historie, og hvad det bruges til i dag.

Arrangeret af den lokalhistoriske forening ’Syd for Banen’. Gratis adgang, for kaffen betales kr. 20.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.