Ringen Rundt grundlovsdag

Roskilde Ring: stort racerbiltræf grundlovsdag

Efter to sæsoners corona-tvungen pause brummer Roskilde Ring nu igen af motorlyd på grundlovsdag.

Pinsesøndag, d. 5. juni 2022 kl. 10-14, er der træf for gamle racerbiler, formelvogne, standardvogne og motorcykler.

Tilmeldingen af køretøjer åbner d. 1.4. på visitfjordlandet.dk. Gebyr kr. 25. Alder på udstillede køretøjer skal være mindst 40 år. P-plads og indkørsel bag Hotel Scandic, Ved Ringen 2, 4000 Roskilde.

I Roskilde Ring stod dansk motorsports vugge. Danmarks første internationale motorløbsbane åbnede grundlovsdag 1955 og indvarslede den epoke, hvor bilen blev folkeeje. På de store løbsdage deltog 40.000 tilskuere, når kørere som Stirling Moss og Jack Brabham kørte Formel 1 i konkurrence med den skandinaviske motorsportselite. ’Vi mødes på Ringen’, sagde man, indtil naboklager over støjniveauet og flere års skrantende økonomi førte til lukningen i 1968.

Grundlovsdag genskabes lidt af stemningen. Racerbilstræffet er en dag for hele familien, hvor alle kan få en bilsnak. Bedstefar kan fortælle om, da han som dreng fandt hullet i hegnet og stjal sig til et kig ind i de voksnes verden. Sønnen beundrer de smukke linjer i det klassisk udformede karosseri, mens barnebarnet leger i hoppeborgen. Fruen drøfter elbiler med veninden, og svigerdatteren finder en plads i solen med kaffen efter en tur gennem stumpemarkedet, mens teenageren forsøger at sætte banerekord på Scalextric-banen.

Paradekørsel på den gamle banestrækning, åbningstale med Roskildes borgmester Tomas Breddam, konferencier Per Hammerich interviewer gamle stjernekørere, kåring af Årets Bil og Årets MC, livemusik, stumpemarked, salg af mad og drikkevarer. Hele programmet og fotos kan ses på roskildering.blogspot.dk. Gratis adgang.

’Ringen Rundt’ arrangeres af en kreds af motorsportsinteresserede. Eventen støttes af Roskilde kommunes kulturpulje, ASK Hedeland, KnuckleGrease Garage, lokalhistorisk forening ’Syd for Banen’ og private sponsorer.

Program for Ringen Rundt grundlovsdag, pinsesøndag d. 5. juni 2022

10:00                  Paradekørsel rundt på Ringen – kommentator: fortæller Per Hammerich

10:30                  Åbningstale v/ Roskildes borgmester Tomas Breddam

11:00                  Erik Høyer fortæller. Per Hammerich interviewer stjernekøreren
Scalextric-turneringen åbner

11:30                  Live musik med J.Tex i amfiteatret

12:00                  Keld Christensen fortæller om Wooler-knallerten, som blev lavet i Roskilde

12:30                  ”Korsbæk Ring”. Samtale mellem DR’s hushistoriker Cecilie Nielsen, advokat C.C. Hansen og
Joy Mogensen, tidl. borgmester og kirke- og kulturminister

13:00                  ”Show and tell”: vis os din bil / mc!

13:30                  Kåring af Årets Bil og Årets MC, Publikums Favorit og vinderen af Scalextric-turneringen

14:00                  Tak for i år og på gensyn grundlovsdag 2023

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.