Grøn byvandring

Torsdag d. 16. juni kl. 18.00 – 20.30. Mødested: mindestenen for Roskilde Ring på Sdr. Ringvej over for Aldi.

Arrangeret af lokalhistorisk forening ’Syd for Banen’. Ingen tilmelding.

Tag med på rundtur og indånd atmosfæren i sydbyens grønne lunger! Nu hvor blomster og træer står i fuldt flor, indbyder den lokalhistoriske forening ’Syd for Banen’ til grøn byvandring i Roskilde Ring og havevandring i den lyse sommeraften.

Torsdag d. 16. juni kl. 18 vil Mette Jessen, Veje&Grønne Områder i Roskilde kommune, vise rundt i Roskilde Ring. Mødestedet er den store mindesten på Sdr. Ringvej over for Aldi. Mette Jessen har været med til at udforme sydbyens park- og skovområder og vil fortælle om motionspavillonen, den nye motionssti på skrænterne i Ringen, legepladser, disc-golf m.m. Hun kommer ind på parkens mange rekreative muligheder og området som biotop i byrummet.

Derefter åbner en række private deres haver for besøg. De ligger inden for gå-afstand, så man kan komme rundt til flere haver i løbet af aftenen. Havetyperne spænder vidt – fra den smukt anlagte villahave til multi-funktions-haven, drivhus-haven, rosenentusiastens have, køkkenhaven, den vilde have anlagt med mest mulig biodiversitet og en ambition om permakultur.

Haveejerne vil vise frem, svare på spørgsmål og dele deres haveerfaringer til inspiration for de besøgende. Og hvem ved … måske bydes der på en kop kaffe eller et køligt glas hvidvin, hvor man kommer frem?

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.