Videoer fra syd for banen

Her på hjemmesiden ligger der flere videoer med historier fra syd for banen. Bestyrelsen arbejde på at få produceret flere videoer. Så forhåbentligt kommer der nogle nye her i 2021!

Du kan se følgende videoer ved at klikke på dem:

Syd for Banen i Kanal Roskilde

Ruth Augustinussen fra Kanal Roskilde har lavede et internview med Niels Jørgen Rasmusen og Mogens Ohm Jensen efter udgivelse af vores jubilæumsbog. Det handlede selvfølgelig om selve bogen, men også om selve foreningen Syd for Banen, dens stiftelse og arbejde.

Fotoalbummet Syd for Banen

Niels Jørgen Rasmussen, der er næstformand i ”Syd for Banen”, har endnu engang været i Kanal Roskilde, Han fortæller historier om områdets udvikling og spændende episoder fra området, der blev set ned på fra starten, men som har udviklet sig til et sted man taler om. Han har samlet billeder fra området ”Syd for Banen”.

Syd for Banen – derfor er lokalhistorien vigtig

Sydbyen i Roskilde er den del af byen, som har udviklet sig mest i de sidste 150 år. Sognepræst Mogens Ohm Jensen har som led i Syd for Banens 10-års jubilæum interviewet to af vores bestyrelsesmedlemmer for at høre, om hvorfor lokalhistorie er vigtigt og hvorfor man som person engagerer sig i det lokalhistoriske arbejde.

Sæbekasseløb på Ringen i 1967

I 1967 gennemførte FDF et sæbekasseløb på Roskilde Ring. Det kaldes også det sidste løb på Ringen, selvom det blev gennemført inden motorbanen lukkede helt ned. Løbet blev sendt i DR. Du kan se optagelsen her. De her unger er ikke bange for fart! 

Vi fejrer 4. og 5. maj

Fem mennesker, som bor og færdes ’syd for banen’, fortæller erindringer fra d. 4. og 5. maj 1945, hvor de var børn og ganske unge. Fortalt til sognepræst Mogens Ohm Jensen i april 2020

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.