Jubilæumsreception

Bestyrelsen for Syd for Banen

Mandag d. 7. september 2020 kl. 19 afholder Lokalhistoriegruppen ’Syd for banen’ reception med bogudgivelse i anledning af 10 års jubilæet i Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde

Syd for Banen” fejrer 10 års jubilæum mandag d. 7. september, hvor der holdes reception kl. 19 i Jakobskirken. Den lokalhistoriske forening udgiver i den anledning en bog med historier, beskrivelser og fotos fra sydbyen i Roskilde gennem de sidste 150 år.

Næstformanden Niels Jørgen Rasmussen har redigeret bogen sammen med andre fra foreningens bestyrelse. ”Vi hæfter os ved den oplevede historie. Det folk ser og gør og som dagligdagen er fyldt af i de mange miljøer, som findes i vores bydel. Det er der kommet en farverig bog ud af, fyldt med små og store fortællinger om kvarteret og dets udvikling, dens mennesker, skoler, institutioner og virksomheder. Alt det der har formet sydbyen til det, vi kender i dag.”

Ved receptionen bliver der taler af borgmester Tomas Breddam og andre.

”Det lille jubilæum er værd at markere,” siger sognepræst Mogens Ohm Jensen, foreningens formand. ”På 10 år har vi holdt 70 lokalhistoriske arrangementer, mange af dem med deltagelse af over 100 mennesker. Under corona-nedlukningen kunne man ikke mødes, så der lavede vi videoklip med erindringer fra besættelsen i anledning af 75-året for Danmarks befrielse. Jeg er glad for, at vi nu igen kan samle mennesker under trygge forhold, når vi tager de fornødne hensyn.”

Bogen ”Syd for Banen” er på 140 sider og koster kr. 100. Medlemmerne får bogen som del af deres kontingent. Andre kan købe bogen ved foreningens arrangementer og i Bog&Idé på Stændertorvet.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.