Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/a/a/sydforbanen.dk/httpd.www/wp-content/themes/uber/admin/multiple_featured_images.php on line 165 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/a/a/sydforbanen.dk/httpd.www/wp-content/themes/uber/admin/multiple_featured_images.php on line 165

Kampen om lokalhistorien

Posted by on dec 10, 2018 in Ikke kategoriseret | No Comments

Foredragsaften  mandag d. 13. maj 2019 kl. 19.30 på Roskilde Rådhus, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde. Indgang til auditoriet fra p-pladsen på Gormsvej (den tidligere amtsgård). Gratis adgang. I pausen kan købes øl og vand.

I 1891 måtte lærer ved Askov Højskole Poul Bjerge forklare, hvorfor han udsendte en kulturhistorisk årbog med lokalhistoriske artikler. Det var skam ikke for at tjene penge, men for at tjene en højere sag.

Siden er lokalsamfundets historie op gennem det 20. århundrede blevet nærværende i en grad, som vi ikke har set tidligere. Hvorfor interesserer vi os for lokalhistorie? Og hvorfor lige på de måder, som vi gør?

Kim Furdal, museumsleder på Ærø, giver et nyt kulturhistorisk perspektiv på den lokalhistoriske interesse og en forklaring på, hvorfor vi er så bjergtaget af vores lokale fortid i en tid præget af globalisering.

Kim Furdal er en flittig formidler og har skrevet artikler og bøger om mange lokalhistoriske emner i Sønderjylland, hvor han i 23 år var leder af Institut for Sønderjysk Lokalhistorie i Aabenraa. Han er opvokset i Roskilde og har haft sin gymnasietid i byen. I 2012 blev han ph.d. på afhandlingen ”Kampen om lokalhistorien”.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/f/a/a/sydforbanen.dk/httpd.www/wp-content/themes/uber/admin/multiple_featured_images.php on line 165