Roskilde Ring 60 år

roskilde ring

Grundlovsdag, så er det 60 år siden, at det første løb blev kørt på Roskilde Ring. Fra 1955 og de næste 14 år var Ringen rammen om motorsporten i Danmark. Her blev kørt ræs af alle afskygninger af biler. Store internationale motorstjerner, som englænderen Sterling Moss, var tit med i løb på Ringen. Løbene trak mange tusinde tilskuere. På en god dag så 30.000 på.

Jubilæet markeres på flere måder rundt omkring i byen.

Roskilde Museum har en særudstilling, der åbner den 30. maj kl. 11. På selve dagen er der et program frem til kl. 16. Carl Christian Hansen, der er formand for Automobil Sports Klubben Hedeland fortæller om Roskilde Ring. Formanden for kommunens kulturudvalg Birgit Pedersen åbner udstillingen. Hele eftermiddagen kan man se racerbiler i museets gård.

I weekenden den 30.-31. maj vil der være nostalgiske motorløb. Der bliver etableret en 1,2 km. lang bane ved Sct. Clara Vej, Frederiksborgvej og Sct. Ibs Vej. Havnepladsen vil være ryttergår og danne rammen om udstillinger.

På selve dagen – den 5. juni – vil Roskilde Ring syde af liv. Fra kl. 11 er Ringen åbnet, så biler med en del år på bagen kan køre en omgang. Der bliver forskellige udstillinger, og man kan bese forskellige historiske racerbiler.

 

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.