Jakobskirken 40 år

I april fylder Jakobskirken i den sydlige del af Roskilde 40 år. Jubilæet markeres på mange måder, for Jakobskirken er sin unge alder til trods en kirke, som spiller en væsentlig rolle i mange menneskers liv.

På mandag d. 31. marts kl. 19 fortæller tidligere kirketjener Johannes Andreassen om byggeriet og viser billeder fra det liv, der udspillede sig i kirken og ungdomsklubben i de første år.

De første gudstjenester fandt sted i FDF-huset på Køgevej sidst i 1950’erne. Mange mennesker i den nye bydel ønskede et menighedsliv, som kunne udfolde sig lokalt på bedre betingelser end i domkirkens ramme. I 1965 blev Søndre sogn etableret, og kommunen bevilgede grund til kirkebyggeriet i det nye Østervangscenter, med “Habakuk” som arkitekt.

Da Jakobskirken stod færdig i 1974, sagde mange “Det ligner slet ikke en kirke!” og Hein Heinsens epokegørende alterudsmykning fik øgenavnet “det bøjede søm”. Måske er den debat, som kirkebyggeriet rejste, en af forklaringerne på, at folk fandt sammen om ungdomsklub i KFUM&K, teaterstykker når der skulle være adventsmarked, interesse for kirkekunst, konfirmandlejre og seniorklub.

Johannes Andreassen spillede en nøglerolle i disse år og vil fortælle om både de mursten og de mennesker, der formede Jakobskirken. Arrangør er Lokalhistoriegruppen “Syd for banen” og man betaler kr. 20,- for kaffen.

 

Se fotos på hjemmesiden www.sydforbanen.dk og på  https://onedrive.live.com/?cid=739D73452B840E6D&id=739D73452B840E6D%2113415&authkey=%21ADJqGJH7E6ZdbcU, f.eks.: Da grundlæggelsesdokumentet blev muret ind i 1974, var det konfirmand Karin Larsen, sognets første præst Viggo Klarholt og biskop Hans Kvist, der greb murerskeen.

 

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.