Hedeland – skabt af grus og af mennesker

Lokalhistorisk aften mandag d. 15. februar 2021 kl. 19 i Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde. Arrangeret af Lokalhistoriegruppen ’Syd for banen’. Der er tilmelding, og der tages forbehold for ændringer og evt. aflysning p.g.a. corona-situationen.

Hedeland er et stort natur- og friluftsområde med et særpræget og spændende landskab. Området er bindeled mellem historie, nutid og fremtid, og ingen kan fortælle om Hedeland bedre end Hans-Christian Eisen. Det sker, når den lokalhistoriske forening ’Syd for Banen’ holder generalforsamling mandag d. 15. februar kl. 19 i Jakobskirken, Astersvej 11, Roskilde.

Som beboer i Vindinge og som aktiv lokalhistoriker er Hans-Christian Eisen en af dem, som fra begyndelsen har set mulighederne i de gamle grusgrave og været med til at skabe Hedeland.

Istidens sten-, grus – og leraflejringer har dannet grund­lag for mere end 125 års grusgravning, som har vendt op og ned på den oprindelige flade moræneslette. Efterhånden som gruset var udgravet, blev området retableret som natur til friluftsbrug.

Teatret er en af de største attraktioner i Hedeland. Det bliver bl.a. brugt til opera, teaterforestillinger og koncerter. Teatret er opbygget efter det klassiske græske teater, men i jordmaterialer. Der er plads til 3.500 tilskuere.

I Hedeland udfolder mange klubber og foreninger sig på ski- og kælkebakken, på ridebanerne og golfbanen, ved fiskesøen (p.t. lukket), med veterantogbanen og minijernbanen, på knallertbanen, motocrosscenteret og gokartbanen, i kolonihaverne og i spejderhytterne.

Der er gratis adgang, og alle er velkomne. Husk tilmelding på hjemmesiden www.sydforbanen.dk fra d. 11. januar.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.