Roskilde Andel

Foderstoffirmaet Roskilde Andel lå i 40 år på Sdr Ringvej. Tirsdag den 12. november 2019  kl. 19 holder Lokalhistoriegruppen holder en lokalhistorisk aften om “Andelen”. Det foregår i Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde. Kaffebord kr. 20.

Lokalhistoriker Tommy Hansen og tidl. daglig leder Jørgen Oredson fortæller om Roskilde Andel.

Ved viadukten på Søndre Ringvej rejser Silo-1 sig i 11 etager, lejligheder for unge studerende med en skøn udsigt over Roskilde. Navnet har den høje bygning fra kornsiloerne, som lå på dette sted og i mere end 40 år var et vartegn for Roskilde Andel, der kunne ses langt omkring.
Roskilde Andel indgår nu i Danish Agro, som har regionshovedkontor i Gadstrup og er et driftigt foderstoffirma og grovvareselskab. Firmaet er arbejdsplads for chaufførerne og medarbejderne i salgsafdelingen og har en bred kunde- og ejerkreds i landbruget.
Roskilde Andel har flere gange måttet flytte for at udvide. Historien om Roskilde Andel vil blive fortalt, når ”Syd for banen” inviterer til lokalhistorisk aften tirsdag d. 12. november kl. 19 i Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde.
Tommy Hansen vil fortælle om flytningen af ”Foderstoffen” fra Algade ved Sortebrødrestræde, med magasiner i baggården, og om indvielsen af siloerne og kontorerne på Søndre Ringvej d. 3. august 1960. Jørgen Oredson vil fortælle om sin arbejdsplads Roskilde Andel, hvor han var daglig leder fra 1970 til Roskilde-afdelingen efter årtusindskiftet lukkede og flyttede til Gadstrup.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.