Roskilde Dyrskue i 50 år

Mandag 7. oktober 2019 kl. 19.30

Auditoriet på Rådhuset, indgang fra Gormsvej (den gamle amtsgård)

Foredrag om Roskilde Dyrskue i 50 år

Journalist Henrik Denman

Foredraget holdes i samarbejde mellem Historisk Samfund og Syd for Banen,

I 1969 blev Roskilde den nye værtsby for Det Sjællandske Fællesdyrskue. I anledning af 50-året for det moderne Roskilde Dyrskue fortæller journalist Henrik Denman historien om, hvorfor landbruget opgav det populære dyrskue på Bellahøj i København for at flytte det ud på Sjælland. Roskilde vandt kampen om at blive værtsby for Fællesdyrskuet. For både Roskilde og landboorganisationerne var det tale om en stor satsning. Roskildes Byråds store vision var, at den nyanlagte Dyrskueplads skulle gøre Roskilde mere kendt over hele landet. Foredraget belyser de lokale politikeres visioner, dyrskuets behov for at modernisere sig, modstanden mod at nedlægge de lokale dyrskuer til fordel for ét fællesdyrskue, og hvordan Dyrskuepladsen gav helt nye muligheder med bl.a. Roskilde Festival.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.