Hvordan bruger man 25.000 kr?

afmærkning af sydbystien

Lokalhistoriegruppen ”Syd for banen” sørger ikke kun for, at gamle historier om livet i den sydlige del af Roskilde bliver fortalt og hengemte fotos fra skuffen bliver bragt frem i lyset. ”Syd for banen” skaber også nye historier og bringer beboerne i sydbyen sammen, så der opstår inspirerende netværk og folk får lyst til at sætte sit præg på kvarteret.

Det kan man høre om ved generalforsamlingen på mandag d. 16. februar kl. 19 i Jakobskirken. Når den formelle dagsorden er overstået, fortæller byplanlægger, arkitekt Gunilla Rasmussen om ”Walk on the Wild Side”. Den rekreative sti er på 6 km og leder forbi de farverige og vidt forskellige miljøer i den sydlige del af Roskilde. Bydelen rummer alt fra haveforeninger til gamle industribygninger, og fra de store uddannelsesinstitutioner og Musicon hvor tusinder af unge færdes hver dag, kan man kort derfra finde stilheden på de grønne plæner i Roskilde Ring og i skoven bag Østervangscentret. Fotoet viser Gunilla Rasmussen som afmærker stien.

Stiprojektet fik sidste år en donation på 25.000 kr. fra Foreningen Roskilde Festival, fordi ”Walk on the Wild Side” inviterer lokale borgere med ind i skabelsesprocessen, hvor lokale historier bringes frem og bydelens farverige sider udfoldes.

På generalforsamlingen kan alle komme med deres forslag til, hvordan pengene skal bruges.

Aftenen er åben for alle uanset medlemskab. For kaffebordet betales kr. 20,-.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.