Luftfoto Ringparken 1958I 2013 var det 60 år siden, at de første etageejendomme i Ringparken blev opført. Jubilæet blev fejret i sommeren 2013 af beboerne sammen med afdelingsbestyrelsen og Boligselskabet Sjælland.

Lokalhistoriegruppen “Syd for banen” har bidrage til jubilæet ved at arrangere en aften den 24. september i beboerhuset på Søndre Ringvej, hvor Svend Erik Christensen gennemgik det indsamlede materiale og tidligere og nuværende beboere fortalte deres historier om, hvordan det var og er at bo i Ringparken. Hvem var det, der flyttede ind i lejlighederne, da Roskilde voksede og bredte sig mod syd langs Køgevej? Hvad fandt man sammen om? Hvad blev der af de børn, som rendte rundt og legede i opgangene, og som oplevede, at deres verden udgik herfra? Hvad er det, der præger Ringparken i dag og gør det til et godt sted at bo?

Materialet er nu sammenskrevet og ligger i en foreløbig form her på hjemmesiden Du er meget velkommen til at komme med kommentarer. Der arbejdes på at få det udgivet som en lille pjece.

“Syd for banen” vil gerne have endnu flere fotos og fortællinger. Kontakt Svend Erik Christensen, tlf. 46 35 18 57, sc@ofir.dk, eller formanden Mogens Ohm Jensen, mob. 61 63 81 22, moje@km.dk.