Slagteriernes Forskningsinstitut står for at flytte til Taastrup, hvor der bygges nye laboratorier i tilknytning til Teknologisk Institut. Inden flytningen indbyder Lokalhistoriegruppen ”Syd for banen” til rundvisning i bygningerne på Sdr. Ringvej torsdag d. 25. oktober 2012 kl. 19.00.

Historien om den lokale arbejdsplads er nemlig samtidig historien om en unik forskningsindsats gennem 60 år. Det har betydet, at danske landbrugsprodukter er blandt de førende på markedet, og at Roskilde er centralt placeret på verdenskortet, når man betragter verden fra et fødevare-perspektiv.

Tidl. underdirektør, civilingeniør Svend Vahlun, vil vise rundt i laboratorierne på Sdr. Ringvej/Maglegårdsvej og fortælle historien om de sidste 60 års udvikling. Den nuværende ledelse af Slagteriernes Forskningsinstitut vil også være repræsenteret og fortælle om de aktuelle udfordringer og indsatsområder i dansk fødevareforskning.

Der er begrænset antal pladser, så man skal tilmelde sig senest d. 21.10. til Tommy Hansen, tlf. 46 36 28 98, mail: tommy-inger@mail.tele.dk.

For den 20’er som det koster at deltage, får man en øl eller sodavand til at skylle indtrykkene ned med.