Lærer Halime Yilmaz fortæller den gode historie om at være indvandrer.

Lokalhistorisk aften mandag d. 24. april 2017 kl. 19.00 i Jakobskirken, Astersvej 11, Roskilde. Gratis adgang, kaffebord kr. 20.

Hvordan var det at flytte til Roskilde fra Tyrkiet i 70’erne? Hvordan var det at vokse op i 80’erne som barn i en tyrkisktalende familie?

For lærer Halime Yilmaz er det en positiv historie om at være indvandrer, som hun gerne vil fortælle. Foredraget holdes mandag d. 24. april kl. 19 i Jakobskirken og er arrangeret af Lokalhistoriegruppen ”Syd for banen”.

”Mine forældre har gjort det godt”, siger Halime Yilmaz. Hun er vokset op i sydbyen i Roskilde og hendes far drev

pizzariHalime Yilmazet i Bakkegården i mange år. Selv blev hun lærer på Tjørnegårdskolen i Roskilde, hvor hun hver dag støtter børn i t tage det bedste med sig fra de kulturer, de er rundet af. Det er en livslang dannelsesproces.

Nogle vil kalde Halime Yilmaz en mønsterbryder. Selv synes hun, at det er for stort et ord. Hun betragter det som et privilegium at have rødder i to kulturer, den danske og den tyrkiske, selv om det også er en stadig udfordring at balancere mellem forskellige normer og skikke. Hun vil hellere tænke i ”vi” end i ”os og dem”.