SnerlevejLokalhistoriker Lotte Fang fortæller om vejnavnene i Roskilde kommune mandag d. 2. maj 2016 kl. 19.00 i Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde. Arrangeret af Lokalhistoriegruppen ”Syd for banen”.

Der ligger både danmarkshistorie, botanik og geografi i gadenavnene i Roskilde kommune. Gamle sagn og lokale nabostridigheder har også spillet ind, når en vej skulle anlægges. Og tilfældigheder spiller en større rolle i den kommunale planlægning, end man skulle tro.

Lotte Fang har både de sjove anekdoter og sansen for de politiske kompromisser med, når hun mandag d. 2. maj kl. 19.00 i Jakobskirken fortæller om vejene i Roskilde kommune. Der er både saglige og pudsige forklaringer på, hvordan de fik deres navn. Vejnettet binder en kommune sammen, så vejene giver et godt billede af, hvordan samfundet har udviklet sig gennem årene.

I november sidste år fyldte Roskildes førende lokalhistoriker 75 år. Samtidig udkom Lotte Fangs opdaterede bog ”Gader og stræder i Roskilde kommune”, udvidet så den også omfatter vejnavnene mod nord og syd i kommunen. Det viser sig, at der i hver af de 3 gamle kommuner Gundsø, Roskilde og Ramsø er ret forskellige måder at finde på vejnavne.

I 40 år har Lotte Fang ledet byvandringer i det gamle Roskilde. Hun har udgivet utallige bøger og mindre skrifter, samt skrevet lokalhistoriske artikler i aviser og årbøger. Lokalhistoriegruppen ”Syd for banen” er glade for, at Lotte Fang denne aften vil fortælle om sit store arbejde med at få overblik over 2000 veje og deres historie.

Gratis adgang, for kaffebordet betales kr. 20,-.