Paramount 1Syd for Banen besøger to gamle kulturinstitutioner på Eriksvej.

Onsdag den 6. april kl. 19 – 21 på Eriksvej 40

I snar 50 år har spillestedet Club Paramount og Roskildes amatørscene Lo Specchio ligget på Eriksvej.

Club Paramount flyttede ind i den gamle garveribygning i 1969, hvor Kemps Garveri havde deres produktion indtil 1966. Inden da havde Club Paramount holdt til på Fjordvilla fra klubbens start i 1964. Den 16. november 1969 åbnede man i de nye lokaler med en koncert med bl.a. Burnin’ Red Ivanhoe.

I forbindelse med Club Paramounts 50 års jubilæum fortalte gamle aktivister om klubbens historie til Roskilde Avis og Dagbladet Roskilde. Lige fra starten var Club Paramount et sted for græsrødder. Det var folk som brænder for det de laver. Om lokalerne, som kommunen stillede til rådighed, fortalte Jørgen Andersen bl.a.: De havde stået tomme i to år, og det lignede Jerusalems ødelæggelse. Alt var, som om det bare var blevet efterladt på stedet. Så der stod et stort arbejde foran inden de unge fik sat lokalerne i stand.

Lo Specchio flyttede ligeledes i 1969 ind i bygningen ved siden af Paramount.

Ved besøget onsdag den 6. april kl. 19 – 21 vil Jørgen Andersen vise rundt i og fortælle om Paramount og Andreas Buchtrup vil vise os Lo Specchio og fortælle om Roskildes amatørscene.