Lokalhistorisk aften med forfatter Søren Elmerdahl Hemmingsen mandag d. 15. februar 2016 kl. 19.00 i Jakobskirken, Astersvej 11, Roskilde, arrangeret af Lokalhistoriegruppen ”Syd for banen”.

Hvem der bare havde en tidsmaskine! Så kunne man opleve biskop Absalon, farao Tutankhamon og kejser Augustus. Eller rejse en tur ind i fremtiden og finde ud af, hvor verden bevæger sig hen.

Tidsmaskinen er ikke en mulighed for os jordbundne væsener. Vi bruger i stedet for historien, når vi vil sætte os ind i, hvordan livet har været tidligere. Vi trækker på historisk viden, når vi vil forstå, hvordan vores del af verden er kommet til at se ud som den gør. Ud fra historien forestiller vi os, hvor vi er på vej hen.

Mandag den 15. februar inviterer Lokalhistoriegruppen ”Syd for banen” alle med på en tur – ikke i tidsmaskinen, men i helikopteren – for at få perspektivet ovenfra på historien. Hvad giver historien os?

Turlederen er forfatter Søren Elmerdahl Hemmingsen, som fortæller om, hvad vi kan lære af historien. Hvordan hænger den lille og den store historie sammen, det lokale og det globale? Og hvorfor har man fundet på at lave en historiekanon i folkeskolen? Til slut lægger han op til diskussion om, hvor vi er på vej hen.

Søren Elmerdahl Hemmingsen er cand.mag. og medforfatter til serien ”Klar, parat, historie!”, historiebøger for 3.-9. klasse. Han har skrevet artikler og kronikker om historiske og politiske emner i bl.a. Kristeligt Dagblad, Information og Berlingske. Til daglig underviser han på Krebs’ Skole i København.

Aftenen holdes mandag d. 15. februar kl. 19 i Jakobskirken, Astersvej 11, 4000 Roskilde. Der er gratis adgang, kaffebord kr. 20,-.