Forårets program

Posted by on nov 17, 2020 in Ikke kategoriseret | No Comments

Vinterens og forårets program er ved at være på plads. Vi vil gøre alt for at gennemføre arrangementerne selv om coronakrisen ikke er over. Vi skal rundt om Musikbyen Roskilde, foreningernes Roskildefestival, vores generalforsamling og se på grusgravning rundt om Roskilde. Flere af arrangementerne er nogle af dem, der blev aflyst i efteråret 2020.

Musikbyen

Mandag den 18. 1 kl. 19 i Jakobskirken vil Bente og Erik Harboe fortælle og præsentere musik fra Roskilde. Ved denne lejlighed går vi ud over de sædvanlige grænser for Sydbyen og beskæftiger os med musik og musikere fra hele Roskilde.

Grus i bakken – om grusgravning rundt om Roskilde

Mandag den 1. 2 kl. 19 er der en aften i Jakobskirken om grusgravningen øst, syd og vest for Roskilde ud fra en lokalhistorisk vinkel, forhåbentlig i samarbejde med de lokalhistoriske foreninger i Vindinge og Svogerslev. Grusgravene var og er en vigtig lokal arbejdsplads, som der kan fortælles gode historier om, og samtidig et besværligt naboskab som støjer og støver og ændrer landskabet radikalt. Debatten raser om den samfundsmæssige nytteværdi og hvem der må bestemme hvad i råstoflovgivningen. Bagefter bliver det nye landskab til rekreative områder med nye muligheder. Geolog Jakob Qvortrup Christensen, Nymølle Stenindustri er aftenens foredragsholder

Generalforsamling og endnu en gang grus

Ved generalforsamlingen mandag d. 15. februar kl. 19 i Jakobskirken vil Hans Chr. Eisen fortælle om grusgravningen og retableringen af arealet som rekreativt område, ud fra hans lange erfaring fra Hedelands bestyrelse.

Foreningernes festival

Roskildefestivalen fejrede 50 år i 2020. Mandag d. 15.3. eller 23.3. kl. 19. i Jakobskirken præsenterer fem lokale foreninger, hvordan de har været engageret i festivalen, hvilke boder de har haft og hvilke opgaver de har løst for de glade festivaldeltagere, og hvad foreningerne har fået ud af det.