Næste år, skat!

Skrevet af d. 28. maj. 2020

Grundlovsdag er Roskilde Rings fødselsdag. De sidste fem år har parken været fyldt med gamle racerbiler, klassiske biler og motorcykler fra Ringens storhedstid som motorløbsbane i 1950’erne og 60’erne. Motorsports-entusiaster og andre nysgerrige har fået en god snak over motorhjelmen og glædet sig over bilens smukke linjer, lyttet til country-musik i det gode vejr og nydt at være med til gospelgudstjeneste, mens børnene legede.

 

Det bliver anderledes i år, hvor corona-smitte og forsamlingsforbud hindrer, at Ringens fødselsdag fejres i stor skala. I stedet opfordrer de lokale arrangører til at gå en tur Ringen rundt i det gode vejr og opleve de ti mindesten, der markerer det oprindelige baneforløb i terrænet. På hver sten er en QR-kode, som kan scannes ind med smartphone, så oplever man på sin skærm historierne om Ringen og gamle videoklip fra løbene. Det virtuelle museum er åbent hele døgnet.

Grundlovsdag fredag d. 5. juni fra kl. 15 og et par timer frem vil arrangørgruppen ’hænge ud’ på Ringen, så der bliver mulighed for en hyggelig bil-snak – i grupper på under 10 personer. ”For vi kører ikke ulovligt og vi samles ikke ulovligt,” siger historiker Christian Møller Jensen fra arrangørgruppen. ”Næste år, skat” bliver der forhåbentlig igen mulighed for et stort træf på grundlovsdag.

Læs mere på roskildering.blogspot.dk.