Nyt fra bestyrelsen

Skrevet af d. 7. apr. 2020

Bestyrelsen i den lokalhistoriske forening Syd for Banen arbejder på trods af coronakrisen.
Syd for Banen er selvfølgelig også hårdt ramt af coronakrisen. Vi har aflyst arrangementet om fem frivillige foreninger på Roskilde Festival. Og selvfølgelig aflyser vi også det planlagte møde den 27. april om musik fra syd for banen og resten af Roskilde. Ligeledes er motorsportsarrangementet grundlovsdag aflyst.
Bestyrelsen er godt i gang med at planlægge efterårets program, hvor der er et jubilæumsarrangement den 7. september, hvor vores jubilæumsbog bliver præsenteret. Den 5. oktober er der møde om grusgravning, og den 5. november gennemfører vi mødet om fem frivillige foreninger på Roskilde Festival. Herudover er der en byvandring til energitårnet den 29. september.
Der tænktes allerede på arrangementer i 2021. Her er det planen, at det aflyste musikarrangement holdes. Ligesom der er tanker om en byvandring langs sydstien ”Walk on the Wild Side” og besøg på Ros Torv, samt et møde med ROMUs direktør Morten Højsgaard Thomsen om hvorfor lokalhistorie er vigtig. Og der er flere ideer på vej. Men mere om det senere.
Hjemmesiden sydforbanen.dk bliver også løbende opdateret bl.a. med flere lokalhistorier.