Den kolde krig sammenlignet med situationen i dag

Skrevet af d. 11. jan. 2020

Historisk Samfunds næste foredrag er mandag 24. februar 2020 kl. 19.30 – 21,30

Emnet er “Den kolde krig sammenlignet med situationen i dag” ved Niels Bo Poulsen, Institutleder og militærhistoriker ved Forsvarsakademiet.

Mange husker med bæven tilbage på den kolde krig, opdelingen af næsten hele verden i 2 blokke samt frygten for, at der ville udbryde en ny omfattende krig også i Europa og hos os. Østblokkens og USSR’s sammenbrud 1989-1991 var en jubel. Nu havde freden og den vestlige samfundsorden sejret, og alt ville blive idyl. Sådan gik det ikke!

Oplever vi en ny kold krig med Rusland? Dette vil Niels Bo Poulsen diskutere, idet han vil fokusere på forskelle og ligheder mellem den aktuelle sikkerhedspolitiske situation og perioden, vi normalt kalder den kolde krig, d.v.s. tiden mellem 2. verdenskrig og Østblokkens opbrud 1989-1991. Han vil forsøge at give en karakteristik af den kolde krig og dens dynamikker.

Foredraget finder sted i Auditoriet på Roskilde Rådhus (indgang fra Gormsvej).

Der er gratis og fri adgang for alle.