Program for foråret 2020

Skrevet af d. 15. okt. 2019

Vinterens og forårets program er ved at være på plads. Vi skal rundt om foreningernes Roskildefestival, vores generalforsamling og se på grusgravning rundt om Roskilde

Gæt hvor det er

Ved generalforsamlingen mandag d. 24. februar kl. 19 i Jakobskirken vil Niels Jørgen Rasmussen vise sin billedserie, hvor linsen har fokuseret på motiver syd for banen. Kan du ud fra det, der er zoomet ind på, gætte hvor vi er henne og hvad der vil vise sig, når der om lidt zoomes ud?

Grus rundt om Roskilde

Forårsprogrammet vil også rumme en aften om grusgravningen øst, syd og vest for Roskilde ud fra en lokalhistorisk vinkel, forhåbentlig i samarbejde med de lokalhistoriske foreninger i Vindinge og Svogerslev. Grusgravene var og er en vigtig lokal arbejdsplads, som der kan fortælles gode historier om, og samtidig et besværligt naboskab som støjer og støver og ændrer landskabet radikalt. Debatten raser om den samfundsmæssige nytteværdi og hvem der må bestemme hvad i råstoflovgivningen. Bagefter bliver det nye landskab til rekreative områder med nye muligheder.

Foreningernes festival

Roskildefestivalen fejrer 50 år i 2020. Mandag d. 30.3. kl. 19.i Jakobskirken præsenterer fem lokale foreninger, hvordan de har været engageret i festivalen, hvilke boder de har haft og hvilke opgaver de har løst for de glade festivaldeltagere, og hvad foreningerne har fået ud af det.