Vellykket generalforsamling

Skrevet af d. 16. mar. 2019

Syd for banen
holdt generalforsamling den 25. februar med omkring 100 deltagere.

Formanden
Mogens Ohm Jensen fremlagde beretningen, som bl.a. nævnte de mange vellykkede og
velbesøgte arrangementer, som der er holdt det seneste år. Mogens Ohm Jensen
nævnte bl.a. at trods det lille frimærke som Syd for banen er, og med en kun
175 års historie, så vrimler det med gode historier og fortællinger. Så
foreningen ser ikke ud til at løbe tør for emner til foredragsaftener.

Der blev også
nævnt, at foreningen har gode relationer til fx Historiske Samfund og den nystiftede
lokalhistorisk i Svogerslev.

Omforeningens netværk sagde Mogens Ohm Jensen

”Syd for banen er en forening, men vi er ogsået netværk. Et netværk af mennesker med relationer til hinanden, relationer der rækker langt ud, når nogen kender nogen der kendernogen. Det mærkes ved at folk hygger sig på vores mødeaftener og får talt med hinanden, også om meget andet end lokalhistorie, og får genopfrisket gamle venskaber og bekendtskaber. Og det har foreningen gavn af, at når bestyrelsen får gode forslag og tip om, at den og den har nogle fotos og den og den kan fortælle om noget vi gerne vil høre. De gode tip må I gerne blive ved med at komme med!”

Der blev rettet lidt i vedtægterne, og bestyrelsen blev genvalgt og udvidet med Bente Harbo. Udover den formelle del, så var der små historier om Købmanden på Trekronervej, Fyrværkerifabrikken i Roskilde Ring og Roskilde Andel på Sdr. Ringvej.

Beretning og referat ligger her på hjemmesiden