Folk! Hvad er vel folk i grunden?

Skrevet af d. 13. okt. 2018

Mandag 22. oktober kl. 19.30

Professor Ove Korsgaard holder foredrag i Historisk Samfund om “Folk! Hvad er vel folk i grunden?”

Ove Korsgaard har et stort forfatterskab bag sig centreret om Danmarks historie i det 19. og 20. århundrede set igennem forskellige synsvinkler: folkelighed, højskole, grundtvigianisme, idræt m.m. Han har netop udgivet ”Grundtvig rundt – en guide”.

Ove Korsgaard, der er født på landet, fik først en landbrugsuddannelse, derefter en læreruddannelse, blev så højskoleforstander for at slutte af som forsker og professor ved Aarhus Universitet.

Folk er et af det danske sprogs mest elastiske begreber. Det har haft forskellige betydninger gennem historien og det har det stadig. Da Grundtvig i 1848 stillede spørgsmålet: Folk! Hvad er vel folk i grunden? var der flere forskellige bud på, hvad man skulle forstå ved begrebet folk, hvilket fik dramatisk betydning for det danske samfunds udvikling. Ligesom dengang har det fortsat betydning for samfundets udvikling og indretning, hvad vi forstår ved ordet folk

Foredraget finder sted i Auditoriet på Rådhuset (Gl. Amtsgaard med indgang fra Gormsvej)

Tidspunkt kl. 19:30 – 21:30

Der er gratis og fri adgang for alle.