Guldalderen i Roskilde

Skrevet af d. 1. jul. 2018

Mandag d. 10. september kl. 19.30

I auditoriet, Rådhuset, Roskilde – indgang fra Gormsvej, den tidl. amtsgård

Lokalhistoriker Lotte Fang fortæller om guldalderen i Roskilde

Selv om Roskilde var en hensygnende provinsby i midten af 1800-tallet, betød domkirken, den smukke skovomkransede fjord og nærheden til København alligevel, at flere af tidens store kulturpersonligheder kom til byen. Nogle på korte besøg, andre på længere ophold, og nogle slog sig ligefrem ned her. Domorganist C.E.F. Weyse var den første, senere kom eventyrdigteren H.C. Andersen og malerne Wilhelm Marstrand og Vilhelm Melbye. Guldaldertidens komponister, forfattere og malere blev i kortere eller længere tid en del af byens kulturliv og bragte inspiration med sig.

Lokalhistoriker Lotte Fang vil fortælle om de kendte kulturpersonligheder i Roskildes guldalder. Hvordan deres veje krydsede hinanden, og om hvad Roskilde gav dem og hvad de gav Roskilde.

Lotte Fang modtog i februar 2018 støtte fra Nordea-fonden til sin bog om ”Roskildes Guldalder”, som vil udkomme, når den sidste finansiering er på plads. Hun kender Roskilde bedre end nogen anden og har gennem en menneskealder formidlet byens historie og haft tusinder af mennesker med sig på sommerens velbesøgte byvandringer.

Foredraget er arrangeret af Historisk Samfund for Roskilde Amt i samarbejde med Lokalhistoriegruppen ”Syd for banen”.