Historisk Samfunds forårsprogram

Historisk Samfund for Roskilde Amt er nu klar med deres forårsprogram, Syd for banens medlemmer er meget velkommen til at deltage i deres arrangementer.

Mandag d. 15. januar 2018

Menighedssygehuset og hvad deraf fulgte. Hans Michelsen, Sjællands Stiftsbibliotekar

I starten af 1900-tallet var hospitalsforholdene i Roskilde elendige. Med udgangspunkt i dannelsen af menighedssygehuset på Køgevej fortælles den forunderlige historie om Menighedsplejen, om diakonisser og om Danmarks eneste Menighedssygehus, rekreationshjem, plejehjem, der endte i Trekroner Plejecenter. Forsorg og omsorg i Roskilde er en central del af den velillustrerede fortælling.

Mandag 12. marts 2018

Generalforsamling

Den skæve domkirke

Thomas Bertelsen, redaktør ved Danmarks Kirker og Nationalmuseet

Roskilde Domkirke har i knap 200 år interesseret danske kulturhistorikere – og med god grund. Foruden at tjene som gravkirke for en lang række danske regenter, står kirkebygningen som et sjældent eksempel på fransk indflydelse på dansk bygningskultur i ældre middelalder. I det lys er det også kun naturligt, at kirken er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. I 2016 indledtes endnu en større undersøgelse af kirken. Denne gang er blikket rettet mod kirkens middelalderlige bygningshistorie, og atter har det været muligt at afsløre hidtil ukendte sider af den store bygning. Således synes der nu svar på et gammelt spørgsmål: Hvorfor er kirkens grundplan så skæv.

Mandag 23. april 2018

Dette foredrag er endnu ikke færdigarrangeret. Nærmere besked herom kommer senere.

 

Alle foredrag finder sted i Auditoriet på Rådhuset (Gl. Amtsgaard med indgang fra Gormsvej)

Tidspunkt: Hver gang kl. 19:30 – 21:30

Der er gratis og fri adgang for alle.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.