Se borgmesterkæden

Borgmesterkæde-800px

Mandag den 23. oktober kl. 16 er der besøg på rådhuset.

I 2010 flyttede Rådhuset i Roskilde syd for banen i et flot moderne byggeri. Indkørslen blev navngivet Rådhusbuen for at give lokal identitet, så ikke placeringen langs Køgevej skulle misforstås, som om kommunen var et anneks til den sydlige nabo.

Også borgmesterkæden har ændret udseende inden for de senere år. Den blev designet i 1983-84 i anledning af, at det daværende rådhus på Stændertorvet fyldte 100 år, og guldsmedearbejdet blev finansieret af en folkegave fra byens borgere. Ved kommunesammenlægningen i 2007 blev de to våbenskjolde for Gundsø¸ og Ramsø¸ kommuner indføjet i smykket. Borgmesterkæden har været stjålet og blev heldigvis fundet igen. Den er et smukt fysisk udtryk for Roskilde kommunes store sammenhæng, hvor så mange forskellige kvaliteter spiller sammen og klæder hinanden.

På mandag d. 23. oktober kl. 16 viser byrådsmedlem Kaj V. Hansen rundt i den moderne lyse rådhusbygning. Borgmester Joy Mogensen viser borgmesterkæden frem og fortæller historien om sammenhængskraften i smykket og i kommunen.

Mødested: foran hovedindgangen, Rådhusbuen 1. Rundvisningen er arrangeret af lokalhistoriegruppen Syd for Banen og det er gratis at deltage.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.